Kuzu tandırdan rakı, kokoreçten vodka çıktı…

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından 81 vilayette yapılan kontrollerde, işletmelerden alınan numunelerde şoke eden unsurlara rastlandı.

Antalya’da kuzu tandırıyla meşhur bir işletmeden alınan et numunesinde tekila ve rakı tespit edildi. Yeniden Antalya’da bir kokoreççiden alınan numunelerde ise viski ve vodka olduğu görüldü.

Sadece alkol değil, domuz ve eşek eti de kullanıldığı belirlendi. Kırmızı et olarak sunulan eserlere tavuk eti karıştırıldığı ortaya çıktı.

BAŞ ETİ, TAVUK DERİSİ, TAŞLIK, NİŞASTA…

Oransal olarak en çok sahteciliğin bal ve süt eserlerinde yapıldığı belirlendi. Kaşar olarak satılan eserlerin içinde nişasta ve patates üzere çok sayıda esere rastlandı. Pul biberlere boya, destek edici besinlere ilaç konulduğu görüldü.

Siyah çayda gıda boyası, dana köftede taşlık, tost kaşarında nişasta, koyun yoğurdunda inek sütü, tereyağında bitkisel yağ, sızma zeytinyağında tohum yağları, kıymalı börekte baş eti, dana sucukta tavuk derisi çıktı.

İŞTE O FİRMALAR    
   

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir