Bursa’da yemek sanayicilerinden gastronomi hamlesi


BURSA (İGFA) – Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez önderliğindeki bu teşebbüs, kentin eşsiz lezzetlerini müdafaa ve tanıtma maksadıyla değerli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Başkan Coşkun Dönmez, Bursa’nın gastronomi kenti kimliğine vurgu yaparak, özel lezzetlerin ekonomik açıdan endüstriyel yemek dalı için uygun hale getirilerek, kentin gastronomi kıymetlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve yaşatılması maksadını taşıdıklarını tabir etti.

Bursa’nın güçlü gastronomi bedellerini endüstriyel yemek dalı aracılığıyla tanıtmaya ve desteklemeye kararlı olduklarını vurgulayan Dönmez, “Bursa’nın ruhunu yaşatan, havasını soluyan, kalbi Bursa için atan ve yolu Bursa’dan geçen herkesin bu mirasa katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla projemizi başlatıyoruz” dedi.

Bursa’nın yöresel mutfağındaki eşsiz tatların jenerasyonlar boyunca korunduğunu ve aktarıldığını vurgulayan Coşkun Dönmez, Bursa Kebabı, İnegöl Köfte, Pideli Köfte, Cantık, Etli Kereviz, Muradiye Çorbası, Kemalpaşa Tatlısı, Sütlü Kadayıf, Kestane Şekeri, Düğün Helvası, Süt Helvası üzere özel yemeklerin bu lezzetler ortasında yer aldığını belirtti.

Başkan Dönmez, bu lezzetleri ve tatlıları menülerinde periyot devir kullandıklarını fakat daha sık kullanmak için bir çalışma başlattıklarını tabir ederek, “Bu yöresel tatların endüstriyel yemek dalı için uygun hale getirilmesi, Bursa’nın gastronomi mirasının daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza sürat verdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir